Genre : TRANSFORMER

Type : Concert

  • 16:00 – 01:00

Met trots kondigen we de 3e editie van het Transformer Festival aan! 15/6/19 in de Muziekgieterij. De formule is hetzelfde: een dag vol nieuwe relevante en spannende muziek van veelal bands die je nog niet kent, maar wel wilt leren kennen en waar je later van zegt “die heb ik nog gezien in de Muziekgieterij ”. Transformer is er voor de early adopter, de verkenner van de popmuziek! Reken jij jezelf tot deze doelgroep? Koop dan nu je Transformer SUPPORTER ticket met een korting van 50% (€ 10 ipv € 20) Let wel, we hebben maar 50 SUPPORTER tickets beschikbaar alvorens de reguliere voorverkoop start.

 

LYSISTRATA

Fans of Fugazi, At The Drive In, A Place To Bury Strangers are you watching? The young, virtuoso band Lysistrata has played on Eurosonic, Reeperbahn, MaMa-festival and Dour before and that’s not for nothing. The energy splashes off the stage with this very tight band. Musically, the French rockers navigate between post-, noise- and mathrock, performing an unprecedented live-dynamic.

STADT

Drie jaar na de release van hun tweede album Escalators (2015), een periode van vele tussen- en zijprojecten, vallen Fulco Ottervanger (zang/toetsen/etc.), Frederik Segers (gitaar/toetsen), Joris Cool (bas), en Simon Segers (drums/percussie) elkaar opnieuw in de armen, op de rotonde tussen uitwaaierende krautrock, poppy psychedelica, en frisgewassen fusion.

Voor het kwartet liep de weg naar de hereniging via de DeSingel in Antwerpen, waar ze in 2016 hun residentie gebruikten als een laboratorium voor nieuwe songs en nieuwe structuren; nieuwe paden die langs improvisatie en live bedachte experimenten leidden. Nieuw, als in meer van hetzelfde, maar beter, losser, en – tja – anders.

Eén van die nieuwe songs is eerste single Nothing Twice, net geen negen minuten lang in de originele albumversie. ‘Beter een single die eerlijk beantwoord aan de geest van de hele plaat, dan simpel mikken op de radio’, meent de band. Geef ze maar eens ongelijk – STADT geeft u daarvoor 540 seconden, ongeveer.

Nothing Twice is de voorloper van het derde STADT – album, te verschijnen begin maart 2019.

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen