Genre : POP

Type : Concert

Pre-sale € 17,50

Box-office € 19,50

Final timetable

  • 20:00 – Doors open
  • 20:30 – Support by: Julian du Perron
  • 21:30 – Ruben Hein
  • 00:00 – Curfew

 

Groundwork Rising, het nieuwe album van Ruben Hein, is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano.

Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows. Maar ook voelde hij dat de tijd was gekomen om een nieuwe stap te zetten in zijn veelzijdige carrière.

Ruben heeft ruim de tijd genomen om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen. Ruben: “Ik had na het uitbrengen van mijn vorige plaat ‘Hopscotch’ (2013) het gevoel om niks te overhaasten, om eerst te gaan broeden op een bepaald geluid, totdat ik weer het juiste gevoel en een bepaalde honger zou hebben om weer echt actief te gaan schrijven.” Zo speelde Ruben in deze periode mee op het album ‘Hard Believer’ van de Engelse band Fink en ging hij met diezelfde groep op tour door Europa. ‘Ik kon van dichtbij zien hoe het ook anders kon. Wat ik hieruit onder andere heb meegepikt is dat ik weer meer moest vertrouwen op mijn eigen intuïtie. En dat ik de theorie moést laten varen.

Die ervaringen nam Ruben mee de bossen in waar hij voor zichzelf schrijf-sessies inplande. Alleen, met enkel een oude rode piano. Daar, ver weg van het hectische, dagelijkse leven kon Ruben Hein het ‘niets’ toelaten. En vanuit dit niets kwam de muziek voor het album ‘Groundwork Rising’. Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag.  Simpel, elegant en oprecht.

Vanuit deze basis in de bossen legde hij het fundament van zijn nieuwe werk. Ruben Hein:“Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.”

Support by: Julian du Perron

Julian du Perron is een singer/songwriter en student filosofie uit Amsterdam. Zijn nummers verkennen het menselijk bestaan in het tijdperk van de millennial; ze beschrijven de moderne erfzonde, digitale liefde, de eenzaamheid in de massa en de hang naar faam. Eclectisch als het hart van de millennial pleegt te zijn klinkt Julian als een literaire salon waar John Mayer, Whitney Houston, Frank Ocean en Joni Mitchell de onderste steen boven proberen te krijgen.

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen