Genre : TRIBUTE/COVER

Type : Concert

Pre-sale € 21,50

Box-offie € 26,50

Final timetable

  • 19:00 – Doors open
  • 20:00 – Demon’s Eye set 1
  • 21:00 – Break
  • 21:15 – Demon’s Eye set 2
  • 22:45 – End of the show
  • 00:00 – Curfew

Demon’s Eye, Europa’s nr. 1 Deep Purple tribute band, biedt met een exclusief Benelux-concert het allerbeste van Deep Purple uit het Blackmore tijdperk van 1968 tot en met 1993.

Met ex-Rainbow zanger Doogie White als special guest!

Demon’s Eye presenteert met trots hun speciale “Anniversary in Purple” tour 2018. Voor deze selecte shows viert Deep Purple’s No.1 Tribute band niet alleen het eigen 20-jarig bestaan, maar ook de 50e verjaardag van het origineel met een uniek concert programma. Tijdens een speciale ruim twee uur durende show speelt de band een representatieve dwarsdoorsnede van de welbekende Deep Purple classics uit het magische Ritchie Blackmore- en Jon Lord-tijdperk. Te beginnen met het debuutalbum “Shades Of Deep Purple” uit 1968 tot en met “The Battle Rages On” uit 1993. Kers op de taart vormt de aanwezigheid en bijdrage van de voormalige Ritchie Blackmore’s Rainbow-zanger Doogie White, die voor deze gelegenheid als special guest zijn opwachting maakt!

Demon’s Eye  is sinds 1998 actief en de band heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in het tot in de perfectie reproduceren van de befaamde sound van de legendarische Britse rock-formatie, inclusief de onnavolgbare gitaar-orgel duels van de heren Blackmore en Lord. Absolute hoogtepunten uit de Demon’s Eye geschiedenis zijn de optredens met de beide Deep Purple iconen Ian Paice (drums) en Jon Lord (keyboards). Mede ook door deze samenwerking hebben zij veel lof geoogst van de originele band en Paice zelf zei over hun samenwerking: ” Dit is een geweldige band. Deze jongens zijn echt fantastisch en ze weten precies wat ze moeten doen om als het origineel te klinken!” Jon Lord, de inmiddels overleden keyboard-virtuoos, zei zelfs: “met Demon’s Eye heb ik het gevoel dat ik weer met de echte band speel.” Doogie White is ook vol lof: “Demon’s Eye klinkt als Deep Purple in de jaren ‘70. Het is echt ongelofelijk. Ik heb nog steeds geen betere Deep Purple tribute band meegemaakt. De ongeëvenaarde muzikale kwaliteit, de energie en het plezier die zij  live op het podium demonstreren is voor mij absoluut prachtig.”

Gezien het feit dat Deep Purple stilletjes aan hun naderende definitieve (?) afscheid met hun “Long Goodbye tour”, in 2018 verder gaat afronden is Demon Eye op het live vlak zo ongeveer de rechtmatige beheerder van het muzikale erfgoed van de rock-legende. Voor degenen die de authentieke classic Deep Purple sound nogmaals van dichtbij wil ervaren is Demon’s Eye het beste alternatief. Mark Zyk (gitaar), Gert-Jan Naus (orgel, keyboards), Daniele Gelsomino (zang), Maik Keller (bas) en oprichter van de groep Andrée Schneider (drums) nemen het publiek tijdens hun shows mee op een nostalgische trip langs de vele grote historische rock monumenten uit het paarse tijdperk. Naast de vele bekende hits zoals “Black Night”, “Hush”, etc. zullen natuurlijk de tijdloze classics als “Highway Star”, “Burn” en het onverwoestbare “Smoke On The Water” niet ontbreken. Maar tevens schuwt de band de uitdaging niet om tracks ten gehore te brengen die het origineel zelf nog nooit eerder of al lang niet meer live heeft gespeeld. Een perfect voorbeeld hiervan is de ultieme rock-hymne “Child In Time”, de epische klassieker die ooit 9 achtereenvolgende jaren onbetwistbaar op nummer 1 stond van Veronica’s Top 100 Aller Tijden!!!

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen