Type : Concert

Pre-sale € 16

Box-office € 19

Final Timetable

  • 20:00 – Doors open
  • 21:00 – Dans Dans
  • 00:00 – Curfew

Dans Dans unites the talents of three musicians at the absolute top of their game! Jazz without stuffiness, rock without blinkers and avant-garde without pretentiousness.

Toen Dans Dans in 2012 in eigen beheer haar titelloze debuut uitbracht, draaide de groep al een aantal jaren mee in het Vlaamse en Brusselse jazzcafé-circuit. Het album bleek een instant underground‐succes en cultklassieker‐in‐spé, waarvan de vijfhonderd gedrukte exemplaren binnen no-time uitverkochten. Hun uiterst originele, intuïtieve mix van muziekstijlen, de verrassende wijze waarop ze zich andermans muziek eigen maakten (zowel jazz originals als een song van Nick Drake) en de intensiteit van hun steeds verrassende live shows, deden hen meteen opvallen bij oplettende muziekliefhebbers, journalisten en programmatoren.

Het is mogelijk dat Dans Dans in die tijd een voortrekkersrol speelde in het slopen van een muurtje tussen de Belgische jazzscene en het pop/rockcircuit (jaren voor popjournalisten gewag begonnen maken van een New Wave Of Belgian Jazz). In ieder geval sloeg de band er met haar eigenzinnige sound en meeslepende optredens al snel in om een uiterst divers publiek rond zich te verzamelen en zorgde zodus, schijnbaar achteloos, voor verbindingen tussen verschillende uithoeken van de Belgische muziekscene.

Er volgden nog drie langspelers (‘I/II’, ‘3’ en ‘Sand’) en twee live‐registraties (één 10 inch en een cassette) en Dans Dans maakte het mooie weer op zowel Cactus Festival en Pukkelpop, als Gent Jazz en Jazz Middelheim. Keer op keer bevestigden ze hun reputatie als één van de meest unieke en spannendste bands die België rijk is. De laatste jaren trok de groep Europa rond. Ook buiten België lokken ze alom jubelreacties uit.

Het eerste album is sinds 2012 uitgegroeid tot een gegeerd collector’s item onder vinylverzamelaars, en na jarenlang aandringen van Dans Dans fans besloot de groep het dit najaar terug uit te brengen. Ze vieren deze reissue met een kort maar krachtig tourneetje langsheen Belgische en Nederlandse podia. Tijdens deze optredens zullen ze het debuut integraal spelen, aangevuld met een greep uit hun uitgebreide back catalogue. Het wordt een waar Dans Dans‐feestje.

 

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen