Genre : TRENCH

Type : Concert

Entree € 3

  • 20:00 Start
  • 20:30 Support
  • 21:45 Nordmann
  • 23:00 End

De dagen dat rock en jazz een gespannen verhouding hadden of elkaar zelfs naar het leven stonden, liggen achter ons. Het gaat er niet langer om wat je zoal kan combineren, maar hoe goed je er in slaagt om een persoonlijke identiteit te uiten die verbonden is aan je achtergrond. Het in Gent gebaseerde Nordmann vond sinds z’n oprichting in 2012 een eigen plaats in een veranderd muzieklandschap. Meteen prikkelde de band een nieuw, jong publiek dat hongerde naar vernieuwende geluiden en spannende combinaties. Hun succesvolle deelname aan enkele wedstrijden bevestigde dat, net als de ontvangst van hun titelloze EP (2014) en debuutalbum Alarm! (2015). In september 2017 volgt hun tweede album ‘The Boiling Ground

Van repetitieve, stuwende wentelingen en manische, door liters espresso aangedreven uitspattingen tot elegante droompartijen en voortdurend van vorm veranderende soundscapes: The Boiling Ground werd een album waarin elke slag, kreet, grom en incisie z’n juiste plaats kreeg. Het stuwt Nordmann naar de voorste rangen van België ’s rijke, ronkende muziekscene en maakt duidelijk dat de band klaar is voor de volgende stap.

Het album bevat acht nieuwe songs, werd opgenomen in studio La Patrie van Koen Gisen en behoudt de herkenbare Nordmann-identiteit, terwijl hun geluid en visie breder en meer doorleefd klinkt dan voorheen. Invloeden komen uit broeierige jazz, eigenzinnige rock-‘n-roll, expressionistische grooves en nachtelijk minimalisme, en worden nu nog geslaagder en verleidelijker samengebracht.

Nordmann bezit de elektrisch geladen intensiteit én het explosieve potentieel van een furieuze rockband, terwijl de vier ook de bedachtzaamheid en het vermogen tot gedaanteverwisselingen van de beste improviserende bands behouden. Het is een sound vol verbeelding en suggestiviteit, spanning en ontlading. Het is zowel de weldadige roes als de instant kick voor zij die nood hebben aan een avontuur.

Website

Facebook

Soundcloud

Youtube

Instagram

Twitter

Support: SUiT

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen