Type : Concert, Events

Early-bird: € 7,50 (100 stuks) = sold-out!

Pre-sale € 10

Box-office € 12,50

  • 19:00 Doors open
  • 19:30 – 20:15 Teen Creeps
  • 20:15 – 21:00 Piquet (The Office)
  • 21:00 – 21:45 Peter Kernel
  • 21:45 – 22:30 Elefant (The Office)
  • 22:30 – 00:00 Swervedriver
  • 01:00 Curfew

September 2017 lanceerde de Muziekgieterij een zeer succesvol showcase festival Transformer. Met bands als Millionaire, The Orwells, Donnerwetter, Find Us in Slumberland, Mind Rays, Lookapony, Barely Autumn en Wooly Mammoths had de eerste editie een overtuigende line up die iedere muziekliefhebber deed likkebaarden.

Deze lijn wordt op 20 mei 2018 doorgezet bij de tweede editie van Transformer. Op het menu deze dag staan Teen Creeps, Piquet, Elefant, Peter Kernel en Swervedriver.

 

Het oorspronkelijk uit Oxford afkomstige Swervedriver was in het begin van de jaren negentig een van de belangrijkste exponenten van de kortstondig bloeiende shoegaze-scene, en een van de toonaangevende bands op het fameuze Creation Records van Alan McGee.  25 jaar na de release van Swervedriver’s classic album Mezcal Head, zal de band in mei 2018 voor het eerst live optreden in Europa en het Verenigd Koninkrijk, in de formatie van Adam Franklin, Jimmy Hartridge , Mikey Jones en Ben Ellis (Iggy Pop).

Peter Kernel is een Zwitsers-Canadese postpunkband, opgericht door grafisch ontwerper Aris Bassetti (Zwitser) en filmmaker Barbara Lehnhoff (Canadees). De twee ontweken elkaar op een school voor visuele communicatie & design in Zwitserland totdat hij haar experimentele filminstallaties ontdekte en zij zijn muziek.

Elefant uit Gent is het nieuwste muzikale project van Wolf Vanwymeersch (The Van Jets), Mario Govaert, Maarten Flamand (Antler King, Ian Clement) en Stijn Vanmarsenille (Future Old People Are Wizards). Elefant is een brouwsel van kraut, noise rock, oosterse invloeden, sludge én pop. Neu! meets Slacktone meets Diamanda Galas meets Mykki Blanco meets Magma.

Piquet uit Hasselt maakt experimentele pop met transoceanische vocalen. Ingetogen wanneer het (echt) moet, maar ook niet vies van punk en oosterse psychedelica.

Teen Creeps is een indie rock trio uit Gent met een voorliefde voor de alternatieve rock uit de jaren ’90 en punk. Hun muziek bevindt zich ergens tussen melodie en agressie en werd al omschreven als “Guided By Voices, maar agressiever” en “Fugazi, maar dan stiekem goedgezind”

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen