Genre : METAL/HARDROCK/CLASSIC, POSTROCK/PSYCHEDELIC/PROGROCK

Type : Concert

pre-sale: € 16,50 incl. servicekosten

box-office: € 19 incl. servicekosten

  • 20:00 Deuren open
  • 20:15 Swedish Death Candy
  • 21:00 Brutus
  • 22:15 Steak Number Eight
  • 00:30 Curfew

Een fijne double bill met Brutus en Steak Number Eight

Brutus is een wervelstorm aan ruig geluid. Brutus is bruut. De band creëert iets wat het best omschreven kan worden als stratosferische punk en daardoor is ze net even andere koek. Het atmosferische gitaargeluid wat je kent uit de post-rock en shoegaze wordt genadeloos gecombineerd met de grove baslijnen uit de punk en de strakke, doch dodelijke blastbeats uit de metal. Alsof dat nog niet vaag genoeg is: drumster Steffanie Mannaerts is tevens de leadzangeres en schakelt moeiteloos van hopeloos melodieus tot stemband verslindend.

Kapot maken en herstellen. Hoop en verslagenheid. Op laatste album KOSMOKOMA zoekt Steak Number Eight naar de ontmoeting (of confrontatie) waar licht duisternis ontmoet en lelijkheid schoonheid treft. Kortom: het Vlaamse viertal klinkt sinds deze derde plaat dynamischer dan ooit. Never Mind The Hype was recent nog getuige van hun show op Into The Void en oordeelde: ‘Stevig beukende, hoekige doomrock. Daar overheen een totaal oversturende dijk van een (scream)stem. De vier gasten vlammen met een brandende passie van het podium.

Laat je zeker niet op het verkeerde been zetten door de naam van de band. Om te beginnen heeft Swedish Death Candy niks met Zweden te maken: de bandleden komen uit Londen, Seoul and Bari. En ‘doods’ kun je Swedish Death Candy al helemaal niet noemen. Wel opzwepend en melodisch, bruisend en energiek. Het viertal is overduidelijk geïnspireerd door de psychedelica van de jaren ‘60 en ‘70, maar geeft er een aanstekelijke, moderne en bovenal snoeiharde draai aan.

Deze experimentele psych rockers uit London hebben we als extraatje bij Brutus en Steak Number Eight geboekt.

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen