Type : Concert

Pre-sale € 15

Box-office € 17,50

  • 19:00 – Doors open
  • 19:30 – Support: Yila & BMB
  • 20:30 – Killah Priest + The Missing Channel

 

20 years after the release of his debut album ‘Heavy Mental’ Killah Priest an associate of Wu-Tang Clan and member of Sunz of Man is coming to Maastricht for an exclusive Benelux show with The Missing Channel band.

Walter Reed (born August 16, 1970), better known by his stage name Killah Priest, is an American rapper and Wu-Tang Clan affiliate who was raised in Bedford-Stuyvesant and Brownsville, Brooklyn.

He is known for his intensely spiritual lyrics, containing religious references and metaphors. He is connected to the Black Hebrew Israelites through his rhymes, and is known for his controversial and political subject matter.

Support: Yila & BMB

Yila & BMB kennen elkaar al jaren als ze na afloop van een hiphop concert in hun geboortestad (Maastricht) besluiten samen een nummer te gaan schrijven. Deze eerste samenwerking leidt gelijk tot een samenspel dat op de lange termijn uitbloeit tot een broederlijke vriendschap.

In de tijd dat de heren druk bezig zijn met songs maken (Terug naar de oorsprong, april 2013), worden ze er niet van weerhouden tijdens verschillende evenementen het podium te bestijgen. Ze staan meerdere malen op het Maastrichtse festival Bruis, spelen op toonaangevende hiphop festivals en als kers op de taart verzorgen ze eind 2013 het voorprogramma van Maceo Parker. ”Nu kan ik vredig sterven” is een uitspraak van Yila kort nadat ze tijdens het voorprogramma van deze funk / soul legende aan een volle zaal hun stads dichterlijke kunsten hebben getoond. ”Mijn moeder is zoals gewoonlijk apetrots op me” vult BMB hier met een brede glimlach op aan.

Voorlopig zijn de twee nog lang niet klaar met het maken van muziek. Wil je dit hiphop duo een keer persoonlijk ontmoeten? Volg de geur van verse kebab want negen van de tien keer zul je ze vinden langs de Maas met een kapsalon en een blik bier in de hand!

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen