Genre : INDIE/ALTERNATIVE

Type : Concert

Pre-sale € 23,50

Box-office € 26,50

  • 20:00 – Doors open
  • 20:30 – Support: CUT_
  • 21:30 – Blaudzun
  • 23:15 – Est. end concert
  • 01:00 – Curfew

 

Blaudzun kondigt nieuw album en voorjaarstour aan

Op de eerste dag van het nieuwe jaar dropte Blaudzun verrassend de gloedvolle nieuwe track ‘_hey now‘. De song  is een voorbode van zijn nieuwe album ‘_UP_‘ dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum op 13 april verschijnt. Een dag na de release trappen Blaudzun en zijn band een clubtour af met een exclusief concert in de AB Brussel, gevolgd door zes shows in Nederland, evenals een aantal optredens in Zwitserland en Duitsland.

‘_UP_’ is het derde deel van de albumtrilogie ‘Jupiter’ waarvan in 2016 en 2017 de eerste delen verschenen. Het derde deel belichaamt voor de indierock zanger “het middenstuk  van het drieluik, waarbij deel I en deel II de zijpanelen lijken te vormen”.

Naast de song ‘_hey now’ die door NPO Radio 2 werd verkozen als eerste Topsong van 2018 bevat het album 11 liedjes die zich kenmerken door veelzijdige melodiën, dansbare melancholie, en een intrigerend indiepop geluid met de nadruk op Blaudzun’s onmiskenbare stem.

Support: CUT_

Elektronisch duo CUT_ scoorde met hun cover van Stromae’s ‘Papaoutai een online hit. Sindsdien heeft CUT_ verschillende shows en festivals gespeeld, waaronder optredens op Lowlands, PITCH en ADE. Begin 2016 trok de band zich terug naar de Franse Alpen om aan nieuw materiaal te werken waarna ze in mei een platendeal tekende met [PIAS]. CUT_’s nieuwe single “Tune In Tune Out” (gemixt en co-geproduceerd door Leo Abrahams) kwam achterin 2016 uit, gevolgd door “Undertow” en “Electrify” in 2017.

“Wij zien onze muziek als een kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek. We proberen onze liefde voor beide genres op die manier te combineren, geïnspireerd door een nieuwe stijl van songwriting die de laatste paar jaar enorm ontwikkeld is door artiesten zoals Flume, Aluna George en Jamie xx. Een pad dat wij ook graag bewandelen.” (Belle Doron: vocals & songwriting)

In de afgelopen jaren heeft CUT_ video en visuals zowel een belangrijk deel van hun image, als van hun liveshow gemaakt. Op deze manier probeert CUT_ het gehele spectrum van de kunsten te omvatten. “Live shows is waar je je als artiest tegenwoordig echt kan onderscheiden vinden we, zeker wanneer de muziek, net als bij ons, gefocust is op elektronische productie. We maken er echt een punt van alles live te doen.” (Sebastiaan Dutilh: production & songwriting)

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen