Genre : 60/70/80/90'S, INDIE/ALTERNATIVE, TRIBUTE/COVER

Type : Concert

pre-sale: €16,50 ex service

box-office: €18,50 ex service

20:00: Doors open

20:30: Support; Popjournalist Theo Ploeg interviewt Peter Bruyn over zijn boek:  ‘De plaat die rock volwassen maakte; The Velvet Underground & Nico’

21:30: Start concert

23:30: Curfew

THE VELVET UNDERGROUND & NICO 50 JAAR-TOUR!

50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Vanavond wordt deze plaat integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (Bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone
The Tambles

Ten tijde van de release was het album maar weinig succesvol, maar groeide toch uit tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden, met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-’n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. Het is een plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het is het vinyl-album dat de meeste muziekliefhebbers kapotgedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan. Met deze tour vieren we The Velvet Underground & Nico!

Cookies & privacy

Wijzig je instellingen of bekijk ons privacy statement

Privacy policy | Sluit
Cookies instellen